17 september 2017
10:30

Boo FF 1

Referat: Stureby SK blå - Boo FF 1

Det svänger fort. Igår bjöd tjejerna på en riktigt fin prestation mot Vårby Gård i killserien och förhoppningen var att vi även idag skulle få njuta av fint passningsspel, rörlighet och spelglädje över hela banan.

Tråkigt nog bjöds den stora publiken istället på raka motsatsen. Sällan hat vi sett ett så håglöst hemmalag kliva ut till match. Stillastående i såväl försvar som anfallsspel, minimal kommunikation och långsam och okoncentrerad bollbehandling kryddades med noll mod och väldigt mycket alibispel där det mest handlade om att gömma sig och överlåta ansvaret på någon annan.

När sedan Boo FF spelade snabbt och fint och med hög energi var det egentligen aldrig något snack. I första halvlek var det mer eller mindre spel mot ett mål - och all kredd till motståndarna som spelade väldigt bra - men detta måste ändå vara vår sämsta prestation som lag sedan vi började med 9-manna.

0-2 i halvtid blev till 0-3 efter att vi ändå lyft oss klart i andra halvlek där en rad förändringar gjorde att matchen jämnade ut sig utan att vi på något sätt imponerade.

Nu handlar det bara om att ta sig tillbaka till grunderna och jobba vidare för att komma i form inför höstens väntande cuper. Vi har gått ifrån att vara i det närmaste oslagbara i 9-manna till att spela helt utan självförtroende i de senaste matcherna. Självklart finns en stor förklaring i att det vi tappar kvalitet i både träning och match med så många spelare borta, men samtidigt behöver var och en också ta ansvar för att komma med rätt inställning till varje sammankomst.

Imorgon blir det ett lugnt pass för att återhämta oss men sedan krävs fullt fokus och tempo på de bägge torsdagsträningar som återstår innan avresa till Vänersborg och Quality Hotel Cup.